JewishCom.be

Home / Niewsberichten / Delegatie van de joodse gemeenschap van België ontvangen op kabinet Premier Yves Leterme

Op verzoek van het FORUM der Joodse Organisaties, werd een vertegenwoordiging van de joodse gemeenschap van België op dinsdag, 23 maart j.l. , ontvangen op het kabinet van de Eerste Minister.

Kouky Frohmann-Gartner, voorzitter, Eli Ringer, erevoorzitter en Philippe Scharf, woordvoerder van het FORUM, werden hierbij vergezeld door Professor Baron Julien Klener, voorzitter van het C.I.C.B. en Prof. Dr. Maurice Sosnowski, pas verkozen voorzitter van de C.C.O.J.B.
In de aanwezigheid van enkele medewerkers van de Premier werd gedurende meer dan een uur diepgaand van gedachten gewisseld over de punten die op de agenda stonden zoals het negationisme, het in woord en daad heropleven van het antisemitisme en het algemeen klimaat binnen de joodse gemeenschap, de opvoeding van de Sjoa en de problematiek rond de erkenning van een deel van de joodse oorlogsslachtoffers.