JewishCom.be

Home / Niewsberichten / Eerste pagina / Persbericht van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België van 24 februari 2020 i.v.m. het Carnaval van Aalst 2020

De joodse gemeenschap van België werd diep geschokt en gekwetst door een zeker aantal karikaturen die op 23 februari 2020 op het carnaval van Aalst te voorschijn zijn gekomen.

Opnieuw waren sommige van deze uitbeeldingen van de leden van de joodse gemeenschap duidelijk onaanvaardbaar in een democratie zoals de onze.

In een communiqué dat op 23 februari 2020 verscheen, heeft de Eerste minister, Mevrouw Sophie Wilmès, haar afkeuring bekend gemaakt maar tevens opgeroepen tot de dialoog. Het Centraal Israëlitisch Consistorie van België zal deze aanbeveling actief volgen.

Na het carnaval 2019, werd de dialoog al in gang gezet met de betrokken “carnavalisten” van Aalst. Jammer genoeg werd deze dialoog toen onderbroken.

Het Centraal Israëlitisch Consistorie van België wenst de dialoog zo spoedig mogelijk met de Aalstenaars te hernemen, onder beschermheerschap van UNIA, hopelijk met de steun van de Stad Aalst en van de Vlaamse Regering.

De joodse gemeenschap van België is bijzonder goed gestructureerd.
Het is dus meer dan wenselijk dat dit dossier voorlopig op zuiver Belgisch niveau zou blijven .